Een zomers én de allerlekkerste frambozentaart die ik heb geproefd
Twee lagen luchtige biscuit rondom bedekt en gevuld met een frisse frambozenmousse
Het recept is geïnspireerd op het koffietaartje die ik vorige week maakte.
Wil je het nog makkelijker kies dan voor koekjesbodem in plaats van een biscuit,dan kun je dezw taart ook maken zonder oven.
Halveer in dat geval wel de ingrediënten van de frambozenmousse
ingrediënten biscuit voor een taart van 22 cm Ø
- 250 gram biscuit mix (Funcakes)
- 4 eieren (200 gram)
- 25 ml water
ingrediënten frambozenmousse
- 400 gram zuivelspread (naturel AH)
- 400 ml frambozenvla
- 250 gram frambozen (diepvries of vers)
- 500 ml slagroom + 50 gram suiker
- 12 blaadje gelatine
- 300 ml vruchtensap rood fruit (bv appelsientje of Dubbelfriss)
- 3 eetlepels (Coebergh) Frambozen likeur (kun je evt ook achterwege laten)
- Garnering : frambozen,poedersuiker slagroom (naar keuze)
bereiding biscuit
Verwarm de oven voor op 160 graden
Vet de bakvorm in bekleed de bodem met bakpapier
en bestuif de rand met bloem
Meng 250 gram biscuitmix met de 4 eieren en 25 ml water in een kom.
Klop het beslag 8 minuten op de hoogste snelheid.
Mix dan nog 2-3 minuten op lage snelheid
Vul de ingevette bakvorm 2/3 vol en bak de biscuitbodem
in 30-35 minuten gaar.
Haal het biscuit uit de oven en laat het afkoelen op een rooster.
Snijd de afgekoelde biscuit in 2 of 3 lagen
bereiding frambozenmousse
Meng met een garde de zuivelspread met de frambozenvla doorelkaar
Week de blaadjes gelatine in een grote kom met koud water
Verwarm het vruchtensap in een steelpannetje
Zet het vuur uit,en en los de uitgeknepen gelatine op in het sap.
Roer de frambozenlikeur erdoor en laat staan tot gebruik.
Klop de slagroom met de suiker stijf
Spatel de geklopte slagroom door de zuivelspread/vla mengsel
Giet in een straaltje al roerend het vruchtensap erdoor.
Meng er voorzichtig de verse (of bevroren) frambozen doorheen
Bekleed de rand van de springvorm die net iets groter is dan de doorsnede van de taartbodem.met een reep plasticfolie
en plaats de biscuitbodem in de vorm
Schep de frambozenmousse op de bodem
laat de mousse ook langs de zijkant van de biscuitbodem vloeien,
zo wordt de gehele buitenkant van de taart bedekt met mousse
Plaats de andere biscuitlaag erop en
verdeel de rest van de mousse over de taart
Laat ook nu de mousse langs de de rand vloeien.
Zet de taart minimaal 3 uur in de koelkast
zodat de mousse goed kan opstijven.
Verwijder de ring en trek het folie er voorzichtig af
Garneer de taart met
poedersuiker toefjes slagroom en/of frambozen