tulbandcake met espresso en chocolade

Wanneer je een cake bakt wil je soms net dat beetje extra
Extra lekker is die in ieder geval wel
Espresso chocolade mokka-boontjes en amandelspijs zijn hier de smaakmakers
Gedecoreerd met witte chocolade en mokka-boontjes Mooi toch?
Ingrediënten
voor een tulbandvorm van 2 liter en 22 cm  Ø

  • 1/2 zakje bakpoeder (8 gram)
  • 375 gram bloem
  • 50 gram cacao
  • 300 gram fijne tafelsuiker
  • 4 eieren (350 gram)
  • 250 gram zachte boter
  • 4 theelepels espressopoeder (instant)
  • snufje zout
  • 100 gram chocolade mokka-boontjes
  • 200 gram amandelspijs
  • boter en paneermeel voor de tulband

Decoratie 50 gram gesmolten witte chocolade
poedersuiker en een paar chocolade mokka-boontjes

Bereiding
Meng de espressopoeder met 250 ml kokend water en laat dit afkoelen.
Snijd de amandelspijs in grove stukjes,en hak de mokka-boontjes fijn.
Vet de tulbandvorm in met boter en bestrooi met paneermeel.
Verwarm de oven voor op| elektrisch 175 graden | hetelucht 125 graden| gas stand 1-2|
Mix de boter met de suiker en zout tot een zachte crème.
Klop de eieren los in een schaaltje en voeg al mixend steeds een
beetje van het los geklopte ei toe aan het botermengsel.
Zeef en meng de bloem bakpoeder en cacao in een kom.
Mix op de laagste stand om en om de espresso en het bloemmengsel door de boter.
Meng het laatste gedeelte van de bloemmengsel met een spatel door het beslag.
Meng tot slot de gehakte mokka-boontjes en de marsepein door het beslag.
Vul de tulbandvorm met het beslag en strijk de bovenkant glad.
Bak de tulband in ongeveer 75 tot 90 minuten gaar
Controleer op tijd of de cake gaar is met een prikker, komt deze er droog uit dan is de cake gaar.
Laat de cake 15 minuten in de vorm afkoelen en laat hem daarna volledig afkoelen.
Bestrooi de tulbandcake met poedersuiker en decoreer met gesmolten witte chocolade en mokka-boontjes.


Bron aangepast recept
Het Superdikke Taartenboek 

3 thoughts on “tulbandcake met espresso en chocolade

  1. Ik heb deze tulband gemaakt en komend weekend ga ik hem nog een keer bakken voor mijn ouders . Heerlijk recept
    Groetjes Marion

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.