Deze driekoningentaart bestaat uit een knapperig bladerdeeg gevuld met amandelspijs en banketbakkersroom .
En natuurlijk zit er ergens een amandel in het taartje verstopt.
Eens kijken wie vandaag koning is….
- merg van 1 vanillestokje
- 125 ml melk
- 35 gr suiker
- 1 eidooier
- 3 tl bloem
- 150 gr amandelspijs
- beetje eiwit
- 1 rol bladerdeeg (Tante Fanny)
- 1 eidooier
- 1 amandel
Doe voor de banketbakkersroom de vanillemerg,melk en de helft van de suiker in een pannetje.en breng het aan de kook.
Doe de eidooier en suiker in een schaaltje en meng dit door elkaar.
Roer dan de bloem erdoor.
Giet een scheutje van de hete melk bij het eimengsel en roer het tot een papje.
Doe het papje terug in de pan en breng het opnieuw aan de kook.
Laat de banketbakkersroom nog 5 minuten op laag vuur garen.
Giet de banketbakkersroom op een schaal of bord en laat het afgedekt met plastic huishoudfolie afkoelen.
Verwarm de oven op 200 ºC en leg een vel bakpapier op de bakplaat
Meng de amandelspijs met een beetje van het eiwit zodat het wat smeuïg is.
Rol het bladerdeeg uit en steek er (met behulp van een bord) twee cirkels uit van 20 cm Ø
Ik had nog bladerdeeg over waarvan ik de drie kroontjes uitstak voor taartdecoratie
Doe de banketbakkersroom samen met de amandelspijs in een schaaltje en meng dit goed.
Prik met een vork gaatjes in een van de cirkels bestrijk dit met een los geklopte eidooier.
Verdeel de vulling over de taartbodem maar houd de vulling 3 cm van de rand af.
Stop de hele amandel in het amandel-roommengsel
Plaats de andere bladerdeeg cirkel erop en druk de randen goed aan.
Bestrijk ook de bovenkant met los geklopte eidooier en plaats er de kroontjes op.
Bak de driekoningentaart 30-40 minuten mooi goudbruin en gaar.