Deense kokoscake

Een tulbandcake met kokos, Heel veel kokos. En al was ik geneigd om extra smaken (banaan,sinaasappel) toe te voegen heb ik me aan het recept van 24kitchen gehouden. Super-super -super lekker deze ‘Drømmekage’ waar je ook veel andere liefhebbers blij mee maakt.

ingredienten voor een tulbandvorm 24cm

voor de kokostopping

  • 200 gr geraspte kokos
  • 100 gr boter
  • 75 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 1 el cacao
  • Snuf zout

voor de cake

  • 150 gr boter
  • 300 gr suiker
  • 475 gr bloem
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 150 ml melk
  • 6 eieren (m)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de cakevorm goed in met boter. Bestuif de vorm met bloem en tik het teveel aan bloem eruit.  

Kokostopping

Doe de kokosrasp in een koekepan en rooster de kokosrasp tot het iets is verkleurd. Laat de geraspte kokos afkoelen. Meng de basterdsuiker en de cacaopoeder door de geraspte kokos. 

Smelt de boter op middelhoog vuur tot t nootachtig ruikt en mooi goudbruin kleurt. Meng dit door het kokosmengsel en roer het goed door.  

Mix de boter en de suiker in 5 minuten luchtig. Voeg dan de eieren één voor één toe. Meng de bloem en bakpoeder. Voeg om en om een beetje bloem en dan een beetje van de melk toe. Begin en eindig met bloemmengsel.  
Meng ⅓ van het beslag met de helft van de kokostopping en roer het goed door. Schep dit in de bakvorm.

Giet de rest van het beslag erop. Schep daarop de andere helft van de kokostopping. Meng het beslag en de topping voorzichtig met een spatel door elkaar voor een gemarmerd effect. 

Bak de cake in de oven in circa 50-60 minuten gaar. Laat de cake 15 minuten afkoelen op een rooster. Verwijder de cakevorm en laat het afkoelen. Bestuif de kokoscake met poedersuiker

Rudolph van Veen

Rudolph's Bakery

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.