dadel-gemberkoek

Een stevig spelt-volkoren ontbijtkoek met stukjes gember en noten.
Deze was zo lekker dat ik nog net het laatste stukje op de foto kon zetten.

Ingrediënten voor 1 cakevorm van 23 cm

  • 300 gr spelt-volkorenmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 1 el kaneelpoeder
  • 50 gr gemengde noten (ik gebruikte studentenhaver)
  • 3 bolletjes stemgember
  • 200 gr gedroogde dadels zonder pit
  • 250 ml volle melk
  • 2 el Hero appelstroop {Minder zoet}
  • 2 el zonnebloemolie

Wel de dadels in een schaaltje giet er kokend water op zodat ze net onder staan.
Vet de cakevorm in en bekleed deze met een stuk overhangend bakpapier.
Meng in een andere kom de spelt-volkorenbloem bakpoeder
kaneel en het zout door elkaar.
Giet de dadels af en pureer ze samen met de melk en de appelstroop tot een smeuige massa.
Snijd de stemgember in stukjes.
Meng de dadelpuree gemberstukjes olie door het bloemmengsel .
Roer tot alle bloem er goed doorheen is vermengd.
Verdeel het dikke beslag gelijkmatig in de cakevorm.
Hak naar wens de noten grof en verdeel dit over het beslag.
Bak de speltkruidkoek in circa 45 minuten gaar
Test of deze gaar is met een prikker.
Laat de gemberkoek in de vorm afkoelen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.