kwark cupcakes

Frisse kwark cupcakes met aardbei en citroen Voor diegene die niet van gebak houden is dit ook een heel goed alternatief Ook lekker als dessert

Ingrediënten voor 12 stuks 

  • rasp van 1 biologische citroen
  • 8 biscuitjes (Maria biscuitjes of Bastogne koekjes)
  • 80 gram gesmolten boter
  • 200 ml slagroom
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 15 ml vruchtensap (kleurloos) bv Dubbelfrisss druif-citroen
  • 15 ml vruchtensap (rood) bv Dubbelfrisss framboos-cranberry
  • 400 gram kwark
  • 6 blaadjes gelatine
  • (gele kleurstof optioneel)
  • 6 grote aardbeien +  extra voor garnering
  • 1 muffin bakplaat met 12 siliconen muffin vormpjes.

Bereiding

Maal de koekjes fijn en roer er de gesmolten boter door.
Plaats de 12 siliconen cupcakevormpjes in de muffin bakplaat.
Doe een schepje van de koekkruimels in elk vormpje en druk dit goed aan met bijvoorbeeld de onderkant van een borrelglas
Zet de muffin bakplaat in de koelkast zodat de koek kan opstijven.
Klop de slagroom lobbig

Citroen kwark
Zet de geklopte slagroom in de koelkast tot gebruik
Doe 200 gram kwark in een schaaltje en roer dit los met een garde
Voeg daar de citroenrasp aan toe.
Voeg er eventueel een paar druppels gele kleurstof aan toe
en meng dit goed.
Week 3 blaadjes gelatine in ruim koud water
Verwarm 15 ml kleurloze vruchtensap en los daar de gelatine in op
Voeg het gelatine mengsel toe aan de citroen kwark
en meng dit door elkaar.
Doe de helft van de gekoelde slagroom erbij en spatel dit er voorzichtig doorheen.

Aardbeien kwark
Doe 200 gram kwark in een schaaltje en roer de kwark los met een garde
Prak of pureer de aardbeien en roer dit door de kwark.
Week 3 blaadjes gelatine in koud water.
Verwarm 15 ml rode vruchtensap en los daar de gelatine in op.
Voeg het gelatine mengsel toe aan de aardbeien kwark
en meng dit door elkaar.
Doe de andere helft van de gekoelde slagroom erbij
en spatel dit er voorzichtig doorheen.
Haal de muffin bakplaat uit de koelkast
Schep in elke muffin vormpje een laagje aardbeien kwark
Schep nu op ieder aardbeienlaagje ook een laagje citroen kwark.

Zet de kwarktaartjes een paar uur in de koelkast op het op te laten opstijven.
Om ze mooi uit de vormpjes te krijgen plaats de kwarktaartjes dan ook nog 15 minuutjes in de vriezer.Vouw de randjes naar buiten en je zult zien dat je kwarktaartje er heel uitkomen.
Garneer met een toefje slagroom en een kleine aardbei

One thought on “kwark cupcakes

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.