crumble spekkoek brownie

Het boek Manis – Bakken met een Indische twist – Francis Kuijk is voor mij gemaakt. 🙂
Wat een heerlijke mooie recepten staan daar in zeg.
Inmiddels heb ik nu het tweede recept uit haar boek gemaakt
Brownie met een kruimel laag op smaak gebracht met spekkoekkruiden…Yummm
Het recept uit haar boek heb ik bijna precies zo gemaakt behalve de 150 gr chocoladedruppels die liet ik achterwege.

Ingrediënten spekkoekkruiden

  • 5 tl kaneelpoeder
  • 2½ tl kruidnagelpoeder
  • 1½ tl nootmuskaatpoeder
  • 1½ tl kardemonpoeder

Ingrediënten kruimel laag

  • 135 gr bloem
  • 1 el spekkoekkruiden
  • 90 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 95 gr koude boter
  • 35 gr grof gehakte geroosterde walnoten

Ingrediënten brownie beslag

  • 175 gr pure chocolade
  • 145 gr boter
  • 20 gr cacaopoeder
  • 225 fijne kristalsuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 4 eieren M
  • 120 gr bloem
  • 1 el spekkoekkruiden
  • snuf zout
  • 150 gr chocolade druppels

Meng voor de spekkoekkruiden de kruiden door elkaar.
Vet een brownie bakvorm van circa 20 x 20 of 25 x 17 cm in met boter
en bekleed de vorm met bakpapier.
Verwarm de oven voor op 180oC elektrisch of 160oC hetelucht.

kruimeldeeg
Doe 1 el van de kruidenmengsel in een kom
Voeg de bloem basterdsuiker en in blokjes gesneden koude boter toe
en wrijf het tussen je vingertoppen tot een kruimelig deeg.
Meng er de gehakte walnoten erdoor en zet het kruimeldeeg tot gebruik in de koelkast.

brownie beslag
Smelt Au-Bain-Marie de gehakte chocolade samen met de boter
Roer met een garde de suiker cacao en vanille extract door het chocolade-botermengsel
Roer de eieren los in een kom en voeg beetje bij beetje de eieren toe.
Meng de bloem met de spekkoekkruiden en een snuf zout en meng dit door het chocolademengsel.
Roer tot slot de chocoladedruppels door het beslag.
Giet het beslag in de vorm en strijk het glad met een spatel.
Verdeel de kruimels over het beslag en bak de brownie in circa 35 minuten gaar.

bron

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.