corset taart voor onze 18jarige

Voor de mijlpijl van de 18de verjaardag van onze puberzoon wilde ik graag een speciale taart bakken.
Ik koos voor een sexy corset taart.
De taart bestaat uit een chocolade biscuit en een frambozen botercrème
Het recept van de frambozen botercrème heb ik van Rutgerbakt.nl
Voor het bekleden van de taart gebruikte ik rolfondant van Funcakes
Hoe ik deze corset bakte lees je hieronder maar is vooral bedoeld als richtlijn en ter inspiratie.

Ingrediënten voor een grote taart van circa 45 x 30 cm

frambozenpuree

  • 150 gr (diepvries)frambozen (voor 120 gr frambozenpuree)
  • 1 el suiker
  • 1 tl citroensap

banketbakkersroom

  • 500 ml melk
  • 1 vanillestokje
  • 100 gr suiker
  • 2 eidooiers
  • 45 gr maïzena

botercrème

  • 300 gr boter op kamertemperatuur
  • 75 gr poedersuiker (gezeefd}

verder nodig

  • 1 kg mix voor choco biscuit Funcakes
  • 750 gr rolfondant (ik gebruikte zwart voor het corset)
  • 500 gr fondant {naturel beige) voor de borsten

stap 1 frambozenpuree maken
Doe de frambozen met een eetlepel suiker en het citroensap in een pannetje en breng deze al roerend aan de kook.
Laat dit 5 minuten al roerend zachtjes koken
giet dit in een fijne fijne zeef en druk met behulp van een lepel het door een zeef
zodat de pitjes achterblijven.
Laat de gezeefde frambozen afkoelen tot kamertemperatuur.

stap 2 Maak de banketbakkersroom
Doe 450 ml van de melk met de vanillemerg in een pannetje en breng het aan de kook.
Giet de overige 50 ml melk met de suiker en de eidooiers in een schaaltje en klop dit door elkaar.
Voeg de maïzena toe en meng dit tot een glad papje.
Giet de helft van de hete melk er al roerend bij.
Giet dit weer in het pannetje bij de melk en breng het aan de kook
Blijf roeren en laat het mengsel 2 minuten heel zachtjes doorkoken.
Giet de banketbakkersroom op een bord en leg een stuk plasticfolie op de banketbakkersroom.
Laat dit afkoelen tot lauw.

stap 3 Maak de botercrème
Mix de boter met de poedersuiker luchtig.
Voeg steeds een beetje van de poedersuiker tijdens het mixen bij de boter zodat
de boter beter mengt met de poedersuiker

stap 4 De frambozen-botercrème
Als de banketbakkersroom is afgekoeld tot lauw
en de boter ook op kamertemperatuur is
en ook nog de frambozenpuree lauw is,
mix dan pas de botercrème samen met de banketbakkersroom goed door.
Voeg in delen de frambozenpuree toe en mix tot alles goed is gemengd.
Zet de frambozencrème tot gebruik in de koelkast

Bak 2 x een biscuit op de bakplaat
Bak voor de borsten 2 ronde bolbiscuits
Ik gebruikte hiervoor 2 Blanda Ikea schaaltjes met een diameter van 12 cm

Verder is het handig om een mal van een corset uit te printen
Op het internet kun je zoeken naar ‘corset cake template
Print deze dan uit op het gewenste formaat
Houd daarbij wel rekening met de maat van je bakplaat

Wanneer je de corset vorm uit het biscuit hebt gesneden
bestrijk je een plak biscuit met frambozencrème en plaats je de andere biscuit er netjes bovenop
Bestrijk nu de hele biscuit plus de bolbiscuits met de frambozencrème
Zet de 2 bolbiscuits op de juiste plek
en zet het in de koelkast zodat de botercrème goed kan opstijven

Rol de naturel beige fondant uit en plaats deze op de op het bovenste deel van de taart tot
ruim over het borstgedeelte
De tepels ik heb op kleur gebracht door een beetje cacao door de beige fondant te kneden.
Rol het zwarte fondant uit tot het juiste formaat van het biscuit
Ik knipte de template in de lengte door zodat ik in het midden een naad maakte
wat ik decoreerde met eetbare parels.

Je kan de twee delen ook iets verder uit elkaar leggen en met veterdrop kruisjes maken.
De structuur in het corset kun je maken met behulp van Reliëf Matten
Wanneer de taart is bekleed kun je de snijranden van het corset bedekken met decoratie
Ik maakte een roosje van fondant en kleine rondjes van zwarte fondant met een motiefje.
die je zelf maakt of kant en klaar koopt.



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.