cookie dough ijs

Twee jaar geleden kocht ik een ijsmachine Cuisinart De Luxe
Ik vond oneindig veel mogelijkheden in smaken en bereidingen op het internet en magazines
Zelf vond ik de Malaga ijs (roomijs met rum rozijnen) waanzinnig lekker.
maar ook deze Cookie Dough ijs is hier een hit.

Ingrediënten

  • 50 gr boter
  • 500 ml slagroom
  • 150 gr donkerbruine basterdsuiker
  • 6 eidooiers
  • snuf zout
  • 350 ml melk

Cookie dough

  • 80 gr boter
  • 80 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 60 gr bloem
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 100 gr chocolade druppels of gehakte pure en/of melkchocolade


Bereiding Cookie Dough
Smelt de boter in een pannetje en roer er de basterdsuiker door.
Voeg de bloem en vanillesuiker toe en meng goed.
Roer er de gehakte chocolade door en zet het afgedekt in de koelkast zodat
het deeg stevig wordt.

Smelt de boter in een pannetje en voeg de melk en slagroom toe.
Breng het al roerend aan de kook en haal het dan direct van het vuur.
Doe de eidooiers met de suiker en een snuf zout in een ruime kom
en klop dit met een garde in een minuut stevig door.
Voeg een scheut van het melk-room mengsel al roerend toe
en voeg er steeds weer een scheutje al roerend bij.
Giet alles dan weer terug in het pannetje en verwarm dit tot
tot net onder het kookpunt.
Zet de pan in een laag ijskoud water en laat het afkoelen.
Roer zo af en toe het mengsel door.
Giet het afgekoelde mengsel in de ijsmachine en laat het 20 min draaien.
Voeg dan de cookie dough in niet te grote stukjes toe.
Laat het dan nog circa 10 min draaien.
Schep het ijs in een afsluitbare plastic bewaardoos en bewaar het tot gebruik
in de vriezer.

Bron Foodies magazine




Posted in Ijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.