citroenkoek met kokos


Citroenliefhebbers opgelet!
Deze boterige koekbodem met kokos in combinatie
met de plakkerige citroentopping is écht On-weer-staan-baar lekker
Als zoete tegenhanger kun je koek bestrooien met poedersuiker in plaats
van kokosrasp.

Ingrediënten koekbodem

  • 240 gr bloem
  • 2 el kokosrasp
  • 100 gr fijne suiker
  • 200 gr zachte roomboter
  • snuf zout
  • rasp van 1 schoon geboende citroen


Voor de citroentopping

  • 200 gr eieren (4 stuks)
  • 150 ml sap van circa 3 citroenen
  • rasp van 3 citroenen
  • 50 gr bloem
  • 250 gr suiker
  • kokosrasp of poedersuiker voor het bestrooien

Vet de randen van een rechthoekige of vierkante bakvorm
van circa 22 x 22 cm in met boter
en bekleed de bodem met bakpapier .
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng in een ruime kom de bloem met de suiker,kokosrasp en het zout.
Voeg de boter toe en kneed het kort tot een deeg.

Verdeel het deeg in stukken over de bodem en druk het deeg
gelijkmatig uit.
Bak dit 25 minuten in het midden van de oven
tot de bodem mooi goudbruin van kleur is.

Maak intussen de citroenvulling,,
Rasp de schil van de 3 citroenen
en pers ze uit.
Je hebt ongeveer 150 ml citroensap nodig.
Doe de eieren met de suiker en bloem en in een kom en mix dit glad
Voeg al mixend de citroensap toe en meng tot slot er de citroenrasp doorheen.

Wanneer de koekbodem 10 minuten heeft gekoeld
giet dan het citroenmengsel op de koekbodem.
Zet het terug in de oven en bak de citroenkoek nog 25 minuten.
Verdeel de kokosrasp 5 minuten voor het einde van de baktijd over de koek.
Laat de citroen-kokoskoek helemaal afkoelen ,of zet het afgedekt een nacht in de koelkast.
Bestrooi de bovenkant met poedersuiker als je geen kokos hebt gebruikt.
Snijd de koek naar wens in vierkantjes die je schuin doorsnijd.
Serveer ze op kamertemperatuur.



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.