Dat je voor een verrukkelijke chocoladetaart
niet de hele middag in de keuken hoeft te staan bewijst dit recept Deze taart is hier erg populair en staat dan ook steevast met iedere verjaardag op tafel.
Ingrediënten
- 100 gram pure chocolade
- 50 gram boter
- 4 eieren
- snuf zout
- 4 eetlepels water
- 100 gram suiker + 5 eetlepels suiker
- 125 gram bloem
- 25 gram maizena
- 2 theelepels bakpoeder
- 4 eetlepels cacao
- 2 zakjes slagroom versteviger
- 800 ml slagroom
- 2 eetlepels koffie/chocolade likeur of Cointreau
om te bestrooien
- 2 eetlepels cacao en geraspte pure chocolade
- Verder : springvorm van 26 cm
Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.
Verwarm de oven voor op 175°C
Bereiding taartbodem
Rasp de chocolade.
Smelt de boter op laag vuur en zet apart.
Splits de eieren
Klop de eiwitten met 4 eetlepels water,en een snufje zout stijf en voeg tijdens het kloppen geleidelijk de 100 gram suiker toe.
Roer de eidooiers er een voor een door.
Zeef de bloem,de maizena en het bakpoeder over het eimengsel en spatel dit er doorheen.
Meng de gesmolten boter en de geraspte chocolade door het beslag.
Giet het beslag in de vorm
Bak de taartbodem 25 minuten in de voorverwarmde oven
Laat de taartbodem in de vorm afkoelen op een rooster.
bereiding chocoladeroom
Meng de cacao met de slagroom versteviger en 5 eetlepels suiker
Klop de slagroom stijf en voeg tijdens het kloppen geleidelijk het cacaomengsel toe.
Voeg als laatste de twee eetlepels likeur toe.
Zet de chocoladeroom in de koelkast tot gebruik.
Snijd de taartbodem horizontaal in twee lagen.
Plaats een laag terug in de springvorm.
(met de gesneden kant naar boven).
Schep 2/4 deel van de chocoladeroom op de taartbodem.
Plaats de andere bodem erop en
Verdeel de rest van de chocoladeroom erover.
Strijk de chocoladeroom glad en
zet de chocoladetaart in de koelkast tot gebruik.
Snijd met een mes voorzichtig de taart van de rand los
voor je de taartring verwijderd.
Bestrooi de taart met cacao en geraspte chocolade.