Voor de echte choco-holics
Een best machtige chocoladetaart met een stevige binnenkant
en een gemarmerde krokante chocolade topping
Ingrediënten
- 170 gram boter op kamertemperatuur
- 170 gram cacaopoeder
- 170 gram bloem
- 225 gram kristalsuiker
- 1 theelepel bakpoeder
- Snufje zout
- 3 eieren (m)
- 115 gram mascarpone.
Voor de chocoladelaag
- 50 gram melkchocolade
- 50 gram pure chocolade
- 25 gram witte chocolade
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C
Vet een ronde bakvorm 20 cn in en bekleed de bodem met bakpapier
Doe de droge ingrediënten cacaopoeder bloem bakpoeder en zout bij elkaar in een kom meng en zeef dit.
Mix in een kom de zachte boter met de suiker tot een romig geheel.
Voeg de helft van de droge ingrediënten aan het botermengsel toe en meng dit goed door.
Voeg één voor één de eieren toe, als alle eieren goed zijn opgenomen de mascarpone toevoegen en nogmaals goed door mixen.
Voeg nu het laatste deel van het cacaomengsel toe en meng dit totdat alle droge ingrediënten goed zijn vermengd.
Je hebt nu een behoorlijk dik beslag.
Schep het beslag in de vorm en strijk het glad.
Bak de chocoladetaart in ongeveer 35 minuten gaar.
Chocoladelaag
Hak de melk en de pure chocolade in kleine stukjes
Doe de gehakte chocolades samen in een schaaltje en smelt dit au bain marie.
Hak de witte chocolade heel fijn en doe in een wegwerp spuitzak.
Knoop het wegwerp spuitzak dicht en hang dit in een kom of beker met heet water.
Zet de afgekoelde taart op een rooster en en giet er de gesmolten bruine chocolade over het taartje
Knip een puntje af van het zakje met de gesmolten
witte chocolade en maak lijnen op de nog warme bruine chocolade.
Voor een mooi marmer effect,met een satéprikker de witte chocoladelijnen door de bruine trekken.
Zet de taart in afgedekt in de koelkast om de chocolade te laten stollen.
Laat de taart 30 minuten op kamertemperatuur komen voor het serveren.
Bron Martha Stewart.com
Gisteren je recept geprobeerd. HEERLIJK! Bedankt.
Graag gedaan !