Chocoladeglazuur voor cupcakes en taart

Als finishing touch wil je een mooie laag chocola over je taart ?
Bekijk hier 3 verschillende recepten voor een perfecte afwerking voor je taart.

Romige zachte  chocoladeglazuur
Ingrediënten 

  • 125 ml water
  • 65 gram fijne kristalsuiker
  • 160 gram fijngehakte pure chocolade
  • 2 eetlepels golden syrup (ahorn siroop)
  • 30 gram boter

Verwarm in een pan met dikke bodem het water,suiker,chocolade en de syrup en breng het al roerende aan de kook zodat het glazuur niet op de bodem aanzet.
Blijf 3 minuten roeren tot het glazuur dik is.
Neem de pan van het vuur en roer de boter erdoor.
Laat het glazuur afkoelen en schep het over de cakejes
laat het glazuur opstijven.


chocolade ganache voor 1 taart circa 24 cm

  • 100 ml slagroom
  • 200 gram pure chocolade,gehakt
  • 25 gram boter,op kamertemperatuur

Doe de slagroom in een steelpan en breng deze aan de kook. Haal de pan van het vuur en giet de room over de chocolade. Roer tot er een gladde saus ontstaat.
Voeg de boter in kleine stukjes toe aan de ganache en roer het nog even goed door. Zet de taart op een rooster en giet de ganache overheen.
Laat de taart opstijven in de koelkast.


chocolade spiegel glazuur met gelatine (voor een taart van 24 cm)

  • 4 blaadjes gelatine
  • 150 ml water
  • 50 gram cacao (gezeefd)
  • 120 ml slagroom
  • 180 gram fijne kristalsuiker

Doe het water,cacao,slagroom en suiker in een steelpan en breng het aan de kook.
Zet het vuur lager en laat het 5 minuten zachtjes koken.
Zet het vuur uit en laat het 10 minuten staan.
Week de blaadjes gelatine in een kom koud water
voeg de gelatine toe en roer het goed door tot de gelatine is opgelost.
Laat het glazuur afkoelen 35 graden
en giet het dan over de taart.


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.