Mini chocolade-cupjes van koekjesdeeg gevuld met een frisse citroencrème. Je kunt aan dit recept je eigen twist geven door een andere vulling te gebruiken bijvoorbeeld chocolade-slagroom of banketbakkersroom. Ook erg leuk als onderdeel van een dessert of bij een high tea
Ingrediënten vulling citroencrème voor 12 koekjes
- 75 ml verse citroensap
- 90 gram poedersuiker
- 6 eidooiers
- 60 gram suiker
- 60 gram boter
Ingrediënten chocoladecupjes
- 75 gram zachte boter
- 75 gram poedersuiker
- snufje zout
- vanille extract naar smaak
- 1 eidooier
- 140 gram bloem
- 10 gram cacao
- fruit naar keuze
- verder nodig een bakvorm voor mini cupcakes
Bereiding citroencrème
Meng voor de citroencrème alle ingrediënten met uitzondering van de boter.
Breng dit op een laag pitje aan de kook.
Blijf wel constant roeren om aanbakken te voorkomen.
Voeg de boter in stukjes toe en breng het weer zachtjes aan de kook.
dit duurt ongeveer 3 minuten.
Giet de citroencrème onmiddellijk uit op een platte schaal of bord en sluit af met plastic huishoudfolie en plaats het in de koelkast.
bereiding chocolade cupjes
Meng de zachte boter met de rest van de ingrediënten tot een homogeen deeg.
Rol het deeg uit tussen twee lagen bakpapier en plaats dit 5 minuten in de vriezer.
Haal het deeg uit de vriezer en snijd of druk er vierkantjes uit die 2 cm groter zijn de doorsnede van de bakvormpjes.
Plaats de plakjes deeg op een omgedraaide mini cupcake bakvorm en duw de hoekjes van het deeg voorzichtig naar beneden.
Bak ze gaar in 15 minuten op 175 graden.
Verwijder ze voorzichtig van de bakvorm en zet ze op een rooster om af te koelen.
Haal de citroencrème uit de koelkast en roer de crème glad.
Vul een spuitzak met de citroencrème en spuit de cupjes vol.
Garneer de toefjes met rood fruit en bestrooi met poedersuiker.
Bron| Snelle desserts | Christophe Declercq