Deze taart bestaat uit twee lagen chocoladecake
met een vulling van kwark en rum rozijnen
Deze siliconen bakvorm kocht ik bij Xenos
In de verpakking zitten twee gelijke vormen van 22 cm doorsnede en 3 cm hoog Omdat deze “cookie xl” vormen zo laag zijn zijn ze niet echt geschikt voor een biscuit.Maar je kunt er wel mooie gekartelde cake en vlaaibodems in maken
Ingrediënten (voor 2 x een 22 cm bodem)
- 400 gram boter (op kamertemperatuur)
- 250 gram suiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 6 eieren op kamertemperatuur
- 6 el cacao
- 400 bloem
- 4 theelepels bakpoeder
- snufje zout
voor de vulling
- 5 blaadjes gelatine
- 200 ml slagroom
- 75 gram suiker
- 150 gram rozijnen
- 5 eetlepels rum
- 500 gram magere kwark
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet de vormen in met gesmolten boter.
Mix de boter met de suikers zacht en romig
en voeg een voor een de eieren eraan toe
Als laatste voeg je de cacao en gezeefde bloem toe.
Verdeel het beslag het beslag over de twee vormen en strijk een spatel de bovenkant glad
Bak de cake in 30-35 minuten op 180 graden gaar
Laat de cakes in de vormen afkoelen.
Week de gelatine 5 minuten in ruim koud water.
Doe de rum samen met de rozijnen in een steelpannetje en verwarm dit op een laag vuurtje.
Zet het vuur uit en doe er de uitgeknepen gelatine bij.
Roer tot de gelatine is opgelost.
Klop de slagroom met de suiker lobbig
Roer de kwark in een schaal los en meng de uitgelekte rum-rozijnen erdoor.
Meng tot slot de geklopte slagroom er voorzichtig door
Haal 1 cakebodem uit de vorm en leg dit op een bord of schaal.
Verdeel de kwarkvulling over de bodem en plaats de andere cakelaag erop
bestrooi de bovenkant licht met poedersuiker.