wolkencake met blauwe bessen

Gisteren maakte ik een cake waarbij de boter vervangen wordt door slagroom,
Ook wel wolkencake genoemd.
De kerstdagen zijn dan wel voorbij maar zolang de kerstboom er nog staat is deze cake in stervorm ook nog leuk. De wolkencake heeft een zacht structuur met een fris accent door de toevoeging van blauwe bessen.

Ingrediënten (inhoud bakvorm 1,5 liter)

  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 150 gram bloem
  • 150 gram slagroom
  • 3 eieren (150 gram)
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 eetlepel cacao
  • snufje zout
  • 50 gram fijn geraspte pure chocolade
  • 125 gram bevroren blauwe bessen

Bereiding
Verwarm de oven voor op 160°C.
Vet de bakvorm in en bestuif het licht met bloem.
Klop de slagroom met de eieren in 3 minuten luchtig
en voeg al mixend te suiker toe
Zeef bloem cacao bakpoeder en het zout en meng dit door het eimengsel
Meng als laatste de fijn geraspte chocolade erdoor.
Giet het beslag in de vorm en verdeel de bevroren bessen over het beslag
Bak de cake in 30 minuten goudbruin en gaar.
Controleer na 30 minuten baktijd of de cake gaar is,
Steek een satéprikker in het midden van de cake
als deze er droog uitkomt is de cake gaar.
Laat de cake een paar minuten afkoelen voordat je het uit de vorm haalt.
en laat het verder afkoelen op een rooster.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.