Alweer een mijlpaal! De 16de verjaardag van onze tienerzoon
Op zijn verzoek bakte ik een chocolade-Oreo taart. Een perfecte keuze want
Oreo en chocolade is een gouden combinatie
De vulling is met mascarpone en aardbei en de buitenkant heeft een heerlijk Oreo botercrème.
ingredienten voor de chocoladetaart
- 100 gr pure chocolade
- 225 gr zelfrijzend bakmeel
- 175 gr witte basterdsuiker
- 100 gr boter
- 1 blikje gecondenseerde melk (400 gr)
- 100 ml kokend water
- 2 eieren (M)
- 4 el cacaopoeder (gezeefd)
taartvulling
- 250 gr mascarpone
- 2 el aardbeienjam
- 10 verse aardbeien
Oreo botercrème
- 100 gr boter
- 250 gr poedersuiker
- 2 el melk
- halve rol Oreokoekjes
garnering
- 1 zakje Dr Oetker glazuur choco
- verse aardbeien
- slagroom
- enkele Oreokoekjes
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Vet de springvorm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier.
Meng in een kom de bloem cacao en een snuf zout door elkaar.
Hak de chocolade in grove stukken.
Doe de 100 ml water in een pan en breng het aan de kook.
Voeg de gehakte chocolade met de gecondenseerde melk,
suiker en boter toe en verwarm dit op laag vuur al roerend tot een gladde massa.
Voeg dit chocolademengsel toe aan het bloemmengsel en roer alles goed door.
Klop de eieren los en meng ze door het beslag
Schep het beslag in de vorm en bak dit circa 55 minuten
tot de taart gaar is.
Check dit met een prikker als deze er droog uit komt dan is de taart gaar.
Laat de taart op een rooster helemaal afkoelen.
Roer de mascarpone samen met de jam door elkaar.
Snijd de taart horizontaal door en bestrijk een taartlaag met de mascarpone-jam.
Snijd een paar aardbeien in plakjes en verdeel dit over de mascarpone laag
Plaats dan de andere taartlaag er weer bovenop.
Oreo-botercrème
Mix de boter een 7-8 minuten tot ze zacht en luchtig is,
Voeg al mixend lepel voor lepel de gezeefde poedersuiker toe.
Verkruimel de Oreos tot fijne kruimels en spatel dit door het botermengsel.
Bestrijk de zijkant van de taart met de Oreo botercrème.
en strijk het mooi glad.Breng wat water aan de kook en giet dit in een kom.
Leg het zakje glazuur 10 minuten in de kom
Kneed het zakje daarna even door
Verdeel de chocolade vanuit het zakje over het randje van de taart
zodat het mooi naar beneden druipt.
Garneer de bovenkant nog met wat verse aardbeien,
Oreo en toefjes slagroom of Oreo botercrème.