Snel wat lekkers uit je oven?
Dat kan met deze lichte chocolade kokos cakejes.
Bereid met zonnebloemolie maakt dat ze lekker lang vers blijven
Wat hier trouwens nou niet echt nodig was.
ingredienten voor 12 stuks
chocoladebeslag
- 2 eieren
- 120 ml water
- 120 ml melk
- 60 ml zonnebloemolie
- 140 gr bloem
- 120 gr kristalsuiker
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl baking soda
- 1 zakje vanillesuiker
- 50 gr cacao
- snuf zout
kokosvulling
- 25 gr ei
- 30 ml zonnebloemolie
- 20 gr bloem
- halve tl bakpoeder
- snufje zout
- 75 gr geraspte kokos
- 40 gr kristalsuiker
- half zakje vanillesuiker
Verwarm de oven voor op 170 graden
Zet de cupcake bakvorm klaar en plaats
in iedere holte een papieren cupcake vormpje
bereiding kokosvulling
Meng met een garde de kristalsuiker en ei door elkaar.
Voeg er de rest van de ingredienten bij en meng het goed.
Zet de kokosvulling even apart tot later.
Bereiding chocoladebeslag
Meng in een kom de bloem suiker bakpoeder baking soda
vanillesuiker gezeefde cacaopoeder en het zout door elkaar.
Giet de olie melk water en de los geklopte eieren erbij en meng alles tot een beslag.
Vul de vormpjes voor 2/3 vol met het chocoladebeslag.
Vorm 12 kokosballetjes van het kokosmengsel en stop ze in het midden van het beslag.
Bak de cakejes in circa 25 min gaar.
Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.