chocolade-hazelnoot perencake

Deze goddelijke chocoladecake met peren en hazelnoten is overheerlijk
en makkelijk om te maken.
Serveer de perencake ook eens op een mooi dessertbordje met een bolletje ijs en warme chocoladesaus een toefje slagroom en je hebt een feestelijk dessert.

Ingrediënten voor een springvorm van 24 cm

  • 3 of 4 handperen
  • 170 gr boter op kamertemperatuur
  • 125 gr poedersuiker
  • 100 gr pure chocolade
  • 3 eieren
  • 1 el hazelnootlikeur
  • 70 gr advocaat
  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • 30 gr cacao
  • snuf zout
  • 2 el fijngehakte hazelnoten

Schil en halveer de peren en verwijder de klokhuizen.
Snijd de halve peren in gelijke plakjes.
Vet een springvorm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier.
Verwarm de oven voor op 160℃

Smelt de chocolade Au bain-marie en zet dit even apart tot gebruik

Mix de boter romig en licht van kleur.
Voeg al mixend de poedersuiker toe en
mix tot de boter alle suiker heeft opgenomen.
Mix dan de eieren er een voor een door.
Roer er de hazelnootlikeur en advocaat doorheen.
Zeef boven een kom de bakmeel,cacao en het zout.
Spatel het meel-cacaomengsel door de botermengsel

Roer er de gesmolten chocolade door en tot slot de fijngehakte hazelnoten.
Schep het beslag in de springvorm.
Leg de plakjes peren in een cirkel op het beslag en bak de perencake
in circa 50 minuten gaar.
Steek een satéprikker in het midden van de cake
wanneer deze er droog uitkomt is de cake gaar.
Bestuif de afgekoelde perencake met poedersuiker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.