Voor de echte chocoladeliefhebber,
Een goddelijke zachte smeuïge chocoladetaart bereid met amandelmeel
Met een romige topping van een chocolade-roomkaas.
Ingredienten voor een bakvorm van 20 cm Ø
- 200 gr boter
- 2 tl vanille extract
- 75 gr cacao
- 10 Medjoul dadels (zonder pit)
- 80 ml Maple syrup (ook wel ahornsiroop of esdoornsiroop genoemd)
- 6 eieren
- 70 gr kokosbloesemsuiker
- 120 gr amandelmeel
Topping
- 100 gr roomkaas
- 125 gr mascarpone
- 3 el poedersuiker
- 3 el Nutella
Bereiding
Vet de bakvorm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier
Verwarm de oven voor op 150 graden
Doe de boter en vanille extract in een steelpannetje en laat het op laag vuur smelten
Zeef de cacao en roer dit door de gesmolten boter.
Doe de dadels met de maple Syrup in de blender en hak dit tot een gladde massa
Klop de eieren 8 minuten op hoge snelheid en voeg al mixend de kokosbloesemsuiker toe
Mix lang genoeg todat de eieren licht en luchtig zijn en in hoeveelheid is verdriedubbeld.
Spatel voorzichtig het amandelmeel afgewisseld met de cacaobotermengsel
door de opgeklopte eieren.
Doe het beslag in de vorm en bak de taart in circa 55 minuten gaar
Test met een prikker of de taart gaar is,net als bij een brownie mogen er nog kruimels op de prikker achterblijven.
Haal de taart uit de oven en laat het op een rooster afkoelen.
Topping
Doe de mascarpone en roomkaas in een kom en roer het door elkaar (niet mixen)
Voeg een beetje gezeefde poedersuiker en Nutella toe en roer opnieuw
Proef tussendoor of je de topping zoet genoeg vind.
Verdeel de topping over de afgekoelde taart en bestrooi met geraspte pure chocolade.
Bron Donna Hay