chocolade cheesecake

Vandaag maakte ik deze goddelijke chocolade cheesecake van Nigella.
In plaats van Mariakoekjes gebruikte ik chocolade chip cookies.
De cheesecake wordt gegaard in een waterbad waardoor de taart een hele zachte diepe chocoladesmaak heeft.
Gelukkig maar dat ik het orginele cheesecake recept halveerde want deze is echt verslavend lekker.

ingrediënten voor de bodem (voor een kleine springvorm van 16 cm Ø)

  • 225 gram chocolade chip cookies
  • 100 gram boter

voor de vulling

  • 90 gram fijngehakte pure chocolade.
  • 250 gram roomkaas (op kamertemperatuur)
  • 75 gram fijne kristalsuiker
  • 3 theelepels custardpoeder
  • 2 kleine eieren
  • 2 kleine eidooiers
  • 75 gram zure room (ik gebruikte creme fraice)
  • cacao papje (= een halve theelepel cacao opgelost in een eetlepel heet water)
  • voor garnering : cacaopoeder en fijn geraspte chocolade

Bereiding bodem
Verkruimel de koekjes in een keukenmachine.
Smelt de boter in een steelpannetje
Meng de boter door de koekruimels.
Doe dit in een springvorm en druk het goed aan
Zet de koekjesbodem hem in de koelkast tot gebruik

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn

Smelt de chocolade au bain-marie en laat de chocolade iets afkoelen.
Mix de roomkaas met de suiker en de custardpoeder tot een gladde massa
Klop er de hele eieren en de eidooiers door.
Klop er de zure room en de cacao papje en de gesmolten chocolade door.
Roer het nog even goed door tot een glad beslag

Haal de springvorm uit de koelkast
Omdat de cheesecake wordt gegaard in een waterbad moet de springvorm waterdicht worden gemaakt,
bekleed hiervoor de buitenkant van de springvorm met een flinke laag aluminiumfolie.

Zet de springvorm in de braadslee en giet de roomkaas vulling in de vorm.
Giet dan kokend water in de braadslee tot ongeveer halverwege de springvorm.
Laat de taart 30-40 minuten in de oven gaar worden.
De bovenkant van de taart moet stevig zijn,maar van binnen moet hij nog een klein beetje lobbig zijn.
Verwijder de folie en laat de springvorm op een rooster afkoelen.
Dek de taart af met plasticfolie en zet de taart een nacht in de koelkast om op te stijven.
Bestuif de bovenkant met cacao en fijn geraspte chocolade

Bron Nigella Lawson

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.