chocolade bananengebakjes

Chocola en banaan gaan zo goed samen dat ze vaak worden gebruikt als basis voor een taart.
Deze gebakjes hebben een bodem van een luchtige chocolade biscuit, met een frisse laag frambozenjam en een zachte bananenroom vulling

Ik koos voor rechthoekige gebakjes maar wanneer je ze halveert heb je
een mooi petit four formaat. Voor de biscuitbodem heb je een lage bakvorm van 20 x 25 cm nodig.

  • 200 gr Funcake mix voor chocolade biscuit
  • 120 gr ei
  • 45 ml water
  • 4 bananen niet te rijp
  • scheutje citroensap
  • 1 potje frambozenjam
  • 500 ml bananen vla
  • 250 ml slagroom
  • 9 blaadjes Dr Oetker gelatine
  • 50 ml water

bereiding biscuit
Vet de vorm in met boter en bekleed de vorm met bakpapier.
Laat het bakpapier aan de twee korte zijdes over de randen hangen
zodat je later de taart er makkelijk uit kunt halen.
Verwarm de oven voor op 175°C (heteluchtoven 160°C).
Meng de biscuitmix,eieren en het water in een kom.
Klop dit 7-8 minuten op de hoogste stand,en daarna 2-3 minuten op een lage snelheid.
Vul een ingevette bakvorm met het beslag en bak de biscuit in circa 15-20 minuten gaar.
Haal het biscuit na 10 minuten uit de vorm en laat het afkoelen op een rooster.
Trek na enkele minuten het bakpapier eraf.

Besmeer de biscuit met een laag van de frambozenjam
Pel de bananen en snijd ze in de lengte door.
Besprenkel ze met wat citroensap tegen het verkleuren.
Leg de gehalveerde bananen naast elkaar op de jam
Snijd ze op maat als ze iets te lang zijn.

Week de blaadjes gelatine in een kom met koud water.
Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf.
Meng de vla door de slagroom.
Doe het water in een pannetje en breng het aan de kook
Zet het vuur uit en los al roerend de blaadjes gelatine hierin op.
Laat de gelatine afkoelen tot kamertemperatuur en meng het dan
al roerend door de vla-slagroom
Giet het vla-slagroom mengsel gelijkmatig over de bananen.
Zet de taart in de koelkast en laat dit minimaal 4 uur opstijven.
Haal de taart uit de vorm en zet het op een grote snijplank.
Snijd de taart in gelijke stukken.
Garneer de taart met toefjes slagroom
Smelt de chocolade en doe dit in een plastic spuitzakje
Knip er een klein puntje vanaf en garneer de taartjes
met lijntjes van gesmolten chocolade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.