Haal je mooiste tulbandvorm maar uit de kast voor deze chocolade-bananen cake.
Deze cake is zo lekker! Zacht, luchtig en lekker smeuïg
De cake is gemarmerd met een deel banaan-chocolade en het andere deel is met hazelnoot-banaan.
Ingrediënten voor een tulbandvorm van 2,5 liter
- 200 gr gesmolten boter
- 3 el cacao
- 5 kleine rijpe bananen
- 150 ml volle melk
- 3 L eieren
- 1 tl vanille extract
- 350 gr zelfrijzend bakmeel
- 1 tl baking soda
- 350 gr lichtbruine basterdsuiker
- 150 ml volle yoghurt
- 100 gr grof gehakte pure chocolade
- 50 gr fijn gemalen hazelnoten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 160°C
Vet de tulbandvorm zorgvuldig in met wat van de gesmolten boter
Roer een papje van 50 ml kokend water en de cacao en zet dit even apart.
Prak de bananen en meng hier de melk eieren en vanille doorheen.
Meng in een andere kom de zelfrijzend bakmeel baking soda basterdsuiker en een snuf zout door elkaar.
Roer de bananenmengsel door het bloemmengsel.
Verdeel dit in twee delen.
Meng door 1 deel 50 gr yoghurt + de fijn gehakte chocolade + de cacao
Meng door het andere deel 100 gr yoghurt + 50 gr fijngehakte hazelnoten
Giet het lichte beslag in de vorm en daar bovenop de chocoladebeslag.
Roer voor een marmereffect met een door de twee lagen beslag.
Bak de cake in het midden van de oven in circa 1 uur gaar.
Controleer dit met een satéprikker,
Steek deze in het de cake komt de prikker er droog uit is de cake gaar.
Laat de cake de eerste 10 min in de vorm wat afkoelen
en keer het daarna op een rooster om en laat de cake helemaal afkoelen.
Decoreer de cake naar keuze met bijvoorbeeld karamelsaus of wat poedersuiker.
bron aangepast recept Goodfood,com