chocolade amandelcake

Een cake bakken is nooit saai omdat je heel veel verschillende smaakcombinaties kunt gebruiken. Chocoladecake is ook altijd favoriet.
Dit is een vrij makkelijk recept voor een (tulband) cake met amandelmeel en chocolade.

 ingrediënten

  • 150 gram zachte boter
  • 100 gram bloem
  • 50 gram amandelpoeder
  • 7 gram bakpoeder
  • 150 gram pure chocolade, in stukjes gehakt
  • 150 gram poedersuiker
  • 4 eieren, gesplitst
  • 60 ml volle melk

Bereiding

Vet de tulbandvorm in en bestuif de binnenkant met wat cacao
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Smelt de chocolade.
Klop de boter met de suiker tot een romig mengsel
Voeg de eidooiers 1 voor 1 toe
Meng het beslag goed voor je het volgende ei toevoegt
Meng de amandelpoeder,melk en de gesmolten chocolade erdoor.
Zeef de bloem met het bakpoeder en spatel dat door het beslag.
Klop de eiwitten stijf, en spatel het eiwit in twee delen erdoorheen
Giet het cakebeslag in de vorm en bak de cake in 35-40 minuten gaar.
Laat de cake enkele minuten afkoelen en haal het dan uit de vorm;
verder afkoelen op een rooster en bestrooien met poedersuiker.

Bron foodbeforebrains

2 thoughts on “chocolade amandelcake

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.