chocolade-advocaat Paastaart

chocolade advocaat paastaart

Een luchtige chocolade biscuit gevuld met twee lagen advocaatmousse
Een leuke en zalige taart voor advocaatliefhebbers
Deze taart viel bij iedereen zeer goed in de smaak en is ook zeker een blijvertje

Ingrediënten voor een taartvorm van 20 cm
Biscuit

  • 250 gr mix voor chocoladebiscuit [Funcakes]
  • 150 gr ei
  • 55 ml water

ingredienten advocaatmousse

  • 1 eidooier + 20 gr kristalsuiker
  • 2 eiwitten + 20 gr kristalsuiker
  • 125 ml halfvolle melk
  • 200 ml advocaat
  • 125 ml slagroom + 25 gr kristalsuiker
  • 4 blaadjes gelatine

Garnering

  • paaseitjes
  • slagroom
  • naar wens chocoladeschaafsel

Vet de bakvorm [20cm] in en bekleed de bodem met bakpapier.
Verwarm de oven voor op 180 graden [heteluchtoven 160 graden]
Meng de biscuitmix met de eieren en het water
Mix het beslag op de hoogste snelheid in 7-8 minuten.
Vul de bakvorm met het beslag en bak de taart in circa 35 minuten gaar.
Prik met een satéprikker in het midden van het biscuit,als deze er droog uit komt is het biscuit gaar.
Stort de biscuit op een ingevette rooster en laat de biscuit helemaal afkoelen.

bereiding advocaatmousse

Week de blaadjes gelatine in een kom met koud water.
Doe de melk in een steelpannetje.
voeg de vanillemerg toe aan de melk en laat dit even zo trekken.

Klop intussen de slagroom met de suiker stijf en zet dit tot gebruik in de koelkast.
Doe de eidooier met het suiker in een kommetje en roer dit met een garde los.
Verwarm de melk met de vanille tot net tegen het kookpunt aan.
Giet een scheut van de hete melk in het schaaltje bij de dooier-suiker mengsel
Roer het goed door en giet dit in het pannetje bij de rest van de hete melk.
Verwarm het al roerend tot het mengsel begint te binden.
Zet het vuur uit en los de geweekte gelatine hierin op.
Giet het mengsel over in een lage schaal en laat het afkoelen.
Roer het af en toe door zodat er geen vel op komt.
Meng de advocaat door de afgekoelde vla

Klop de eiwitten op tot het begint te schuimen en voeg dan beetje bij beetje de suiker toe.
Mix door tot glanzende stijve pieken.
Meng de eiwitten en slagroom door de vla.
Doe dit voorzichtig en steeds om en om tot alles is vermengd.
Zet de mousse in de koelkast tot het iets is opgesteven.

Snijd de biscuitbodem met een kartelmes in twee lagen.
Maak de springvorm schoon en bekleed de ring met acetaatfolie of plastic huishoudfolie
Dit voorkomt dat de mousse aan de rand van de vorm vast blijft plakken en mooi uit de vorm komt

Plaats een biscuitlaag in de vorm
Gebruik de onderkant als de bovenkant van je taart omdat deze mooi plat is.
Verdeel een deel van de mousse gelijkmatig over de bodem.
Plaats de andere biscuitlaag erbovenop en verdeel daar ook een laag van de mousse over.
Zet de taart een paar uur of een nacht in de koelkast
Verwijder de rand en decoreer de bovenkant met toefjes slagroom,paaseitjes.
Naar wens kun je de zijkant bestrijken met slagroom en
geschaafde chocolade of fijn gehakte nootjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.