Een zachte zoete noten-rozijnen koek.
Een makkelijk en snel recept waar je zelf nog makkelijk
naar eigen smaak de vulling kunt aanpassen.
Ik verving pistachenoten voor een mix van rozijnen en
geroosterde noten en pinda’s.
Ook lekker om de bovenkant te besprenkelen
met gesmolten chocolade.
Ingrediënten voor een vorm van circa 19 x 24cm
voor de koekbodem
- 150 gr bloem
- 70 gr fijne kristalsuiker
- 120 gr koude boter in blokjes
- snufje zout
voor de notenvulling
- 4 eieren
- 250 gr db basterdsuiker
- 50 gr bloem
- snufje zout
- 1 tl kaneel
- snufje nootmuskaat
- 2 tl bakpoeder
- 400 gr geroosterde noten met rozijnen of 400 gr pistachenoten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden
Bekleed de bodem met bakpapier en vet de randen in met boter.
Doe voor de bodem de bloem zout boter en suiker in een kom
en meng het kort tot een kruimeldeeg.
Verdeel de deegkruimels gelijkmatig in de vorm en druk de kruimels aan
met de bolle kant van een lepel.
Bak de koekbodem in 20 minuten lichtbruin.
Maak intussen de notenmengsel…
Doe de basterdsuiker bloem bakpoeder kaneel nootmuskaat zout
in een ruime kom en meng goed.
Roer er de losgeklopte eieren en het grof gehakte notenmengsel doorheen.
Verdeel het mengsel over de koekbodem en bak
de noten-rozijnenkoek 30 min tot het midden stevig is.
Laat de koek helemaal afkoelen en snijd het in blokjes of reepjes.
Bestuif de bovenkant met poedersuiker.
Bron recept Delicious.nl