cheesecake met kokos en rood fruit

Voor Vaderdag bakte ik deze heerlijke romige luchtige de-allerlekkerste- cheesecake met kokos in een korst van zacht zanddeeg gedecoreerd met rood fruit.

Ingrediënten

voor het deeg

  • 250 gr bloem
  • 1 ei
  • 75 gr kristalsuiker
  • 125 gr koude boter (in blokjes)
  • snufje zout

voor de vulling

  • 500 gr Mascarpone
  • 500 gr volle kwark
  • 4 eieren (m)
  • 2 tl vanille extract
  • 125 gr kristalsuiker
  • 35 gr bloem
  • 50 gr geraspte kokos + een beetje extra

verder nodig : rood fruit naar keuze

Bereiding deeg
Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom
Mix alles met de kneedhaken tot een grof deeg
en erna met de handen nog kort tot een glad deeg.
Verpak het deeg in plasticfolie en laat het deeg minimaal 30 min in de koelkast rusten.
Vet de springvorm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier.

bereiding vulling
Meng met een garde de mascarpone,kwark,suiker,eieren,vanille extract door elkaar
Meng de bloem en de kokos door elkaar en roer dit door het kwarkmengsel.

Vet de springvorm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier.
Verwarm de oven voor (hetelucht) 150 graden.
Rol het deeg uit tot een cirkel van 34 cm en bekleed hiermee de springvorm.
vorm ook een opstaand randje van 4 cm hoog.
Prik met een vork gaatjes in het deeg en bestrooi de deegbodem met wat kokos.
Giet de mascarpone vulling in de vorm
Bak de taart 1 uur op de onderste richel van de oven.
Zet de ovendeur op een kiertje en laat de taart nog 15 min afkoelen
Haal dan de taart uit de oven en laat de taart verder afkoelen.
Bewaar de cheesecake in de koelkast.
Serveer de cheesecake op kamertemperatuur

Decoreer met vers rood fruit en bestuif met poedersuiker.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.