carrot cake met banaan,noten en rozijnen

Deze carrot cake is kinderlijk eenvoudig om te maken. Door de toevoeging van banaan noten en rozijnen is deze gepimpte klassieker een echte topper onder de cakes.
De topping is meestal een roomkaas frosting maar
ik gebruikte dit keer Enchanted Cream (van Funcakes)

Ingrediënten voor een springvorm van 24 cm

  • 300 gram winterpeen
  • 4 eieren (l)
  • 4 eetlepels vloeibare palmsuiker siroop (of 150 gr lichtbruine basterdsuiker)
  • 200 ml neutrale olie (bv zonnebloemolie)
  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 tl kaneel
  • 2 bananen
  • 100 gr ongezouten grof gehakte noten (naar keus)
  • 50 gram rozijnen

topping

  • 75 gram FunCakes Mix voor Enchanted Cream
  • 50 ml water
  • 50 ml melk

Verwarm de oven voor op 170 graden
Vet een bakvorm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier
Schil de wortels met een dunschiller
en rasp ze fijn (julienne)
Prak de bananen met een vork fijn maar maak er geen puree van.
Klop de eieren (1 minuut) met de palmsuiker siroop en olie tot een glad mengsel
Meng en zeef in een kom het bakmeel,zout,bakpoeder en kaneel door elkaar.
Spatel het meelmengsel door het eimengsel
Roer er de noten,rozijnen en wortels door.
Schep het beslag in de springvorm en strijk de bovenkant glad.
Bak de cake in 40-50 minuten gaar.
Controleer met een prikker of de cake gaar gaar is,steek de prikker in het midden van de taart
wanneer deze er droog uit komt is de cake gaar.
Laat de cake op een rooster helemaal afkoelen.

Je kunt de carrot cake bestrijken met een klasieke roomkaas frosting
Ik koos voor deze vanille enchanted cream (Funcakes)
Mix voor de topping de mix met de melk en water 3 minuten op hoge snelheid.
Je kunt dit direct na de bereiding over de cake verdelen.

bron AH

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.