Deze cheesecake heeft een bodem van koffiekoeken.De roomkaas is op smaak gebracht met sterke verse koffie.Ik deed er ook nog een scheutje Baileys door. Lekker!
ingrediënten voor een springvorm voor 16 cm Ø
Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn
- 200 gram koffiekoeken
- 85 gram boter (gesmolten)
- 250 gram roomkaas
- 110 gr suiker
- 20 gr bloem
- 2 grote eieren
- 150 ml Crème fraîche
- 1 el oploskoffie opgelost in 45 ml kokend water
- Scheutje Baileys
Verkruimel de koeken in de keukenmachine fijn
Roer de gesmolten door de koekkruimels
Doe dit in de ingevette springvorm en druk het goed aan.dit gaat het makkelijkst met de onderkant van een glas
Mix de roomkaas,suiker,en bloem kort tot een glad mengsel.
Mix er een voor een de eieren door
Roer er de Crème fraîche door.
Tot slot geleidelijk de afgekoelde koffie en eventueel de Baileys erdoor mengen
Giet de vulling op koekbodem.
Inderdaad de vulling is nu dun maar dat komt goed.
Bak de taart 10 min op 160 graden
Verlaag na 10 minuten de oven naar 120 graden en bak de taart nog 55 minuten
Laat de taart afkoelen in de vorm,
Decoreer de taart met koffieboontjes en bestuif het met cacao
Serveer de taart op kamertemperatuur.