cake voor koningsdag

cake voor koningsdag

Koningsdag 2020
Een koningsdag wat we dit jaar thuis vierden vanwege het Corona virus in Nederland
Geen vrijmarkten, optredens, evenementen Maar…
we hebben wij een vrije dag en genieten we van het mooie weer en ons samenzijn met het gezin.
Vanmorgen zag ik in het nieuws de rijen die zich verzamelde voor de bakkerijen en de Hema voor de oranje tompouces.

Vast de moeite waard maar ik bak vandaag zelf een oranje getinte koningscake
Deze marmercake is met chocolade en een oranje-advocaat
Het beslag is voor 2 maal een cakevorm van 1 liter inhoud dus maak ik ook nog iemand anders blij met een koningscake.

Ingrediënten voor 2 x een 1 liter bakvorm

  • 300 gr boter [op kamertemperatuur]
  • 300 gr fijne kristalsuiker
  • 350 gr bloem
  • 16 gr bakpoeder [1 zakje]
  • 5 eieren [300 gr]
  • 200 ml advocaat
  • oranje voedingskleurstof
  • 35 gr cacao
  • 50 gr advocaat
  • 2 el water

Mix de boter met de suiker tot een glad en romig mengsel
Voeg een ei toe en mix tot het is opgenomen en voeg dan pas het volgende ei toe.
Wanneer alle eieren zijn opgenomen
zeef dan de bloem met het bakpoeder en meng dit door de boter-ei mengsel.

Verdeel het beslag in twee delen

Roer de kleurstof door de advocaat tot je de gewenste kleur hebt
en meng dit door een deel van het beslag

Roer de cacao met de avocaat en water tot een glad mengsel en
meng dit door het andere deel van het beslag

Vet de twee bakvormen in en bestuif de binnenkant met bloem.
en verwarm de oven voor op 155 graden.

Verdeel wat van de chocoladebeslag over de twee vormen en erna om en om
de oranje-advocaatbeslag.

Bak ze op een rooster in het midden van de oven in circa 45 minuten gaar.
Controleer op tijd of de cakes gaar zijn.
Doe dit met een lange satéprikker,steek deze in het midden van de cake
wanneer deze er droog uitkomt is de cake gaar.
Zet de vormen op een rooster en laat het afkoelen
Leg een stuk bakpapier op het rooster en keer cake hierop om.
Bewaar de afgekoelde cake in een stuk aluminiumfolie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.