cake met rum en rozijnen

cake met rozijnen en rum

Een eenvoudig recept voor een overheerlijke cake met rozijnen en een vleugje rum

ingredienten voor 1 cakevorm van 1,5 liter

  • geraspte schil van 1 kleine sinaasappel
  • sap van 1 kleine sinaasappel
  • 6 el rum of Cointreau
  • 200 gr sultana rozijnen
  • 200 gr zachte boter
  • 200 gr donkerbruine basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 250 gr bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneelpoeder
  • snuf zout

Meng de sinaasappelrasp sinaasappelsap,de rum
en de rozijnen in een schaaltje.
Laat dit enkele uren wellen.

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Vet een cakevorm in met boter en bekleed de vorm met
een lange strook bakpapier

Mix de boter en de suiker licht en luchtig.
Voeg de eieren een voor een toe tot al het ei is opgenomen.
Zeef de bloem bakpoeder kaneel en zout erboven en roer dit door tot een mooi beslag
Meng de in rum gewelde rozijnen erdoor en giet het overgebleven rum uit dat schaaltje er ook bij.

Giet het beslag in het cakevorm en bak de cake in 60 tot 70 minuten gaar.
Controleer of de cake gaar is door er een satéprikker
in te steken wanneer die er net droog uit komt is de cake gaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.