cake met ricotta en bosvruchten

De ricotta en bosvruchten maken deze cake lekker vol en fris van smaak. De structuur lijkt op de zogenaamde natte cake .Ik gebruikte
bosvruchten maar je kunt deze ook vervangen voor een fruit wat je eigen voorkeur heeft.
voor 6 tulbandvormpjes (of een vorm naar keuze met een inhoud van 1 liter)

Ingrediënten

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • snufje zout.
  • 130 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • 100 gram lemoncurd
  • 1 ei
  • 250 gram ricotta
  • 150 gram bosvruchten (bevroren)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden
Mix de zachte boter met de suiker tot een lichte crème en al het suiker goed is opgenomen.
Mix de lemoncurd erdoor.
Meng de ricotta en het ei erdoor.
Spatel in delen de bloem erdoor.
Roer tot slot voorzichtig de bosvruchten erdoor.
Vul de tulbandvormpjes met het beslag en strijk de bovenkant glad.
Bak de cakejes in het midden van de oven in 30-40 minuten gaar.
Controleer na 30 minuten baktijd of de cake gaar is,als de prikker er droog uitkomt is de cake gaar.
Laat de cakejes afkoelen op een taartrooster.

Bron Allerhande magazine 30 jaar

One thought on “cake met ricotta en bosvruchten

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.