cake met citrus en chocolade

Hou jij ook zo van de smaakcombinatie citrus en witte chocolade?
Dan zal dit recept je zeker aanspreken.
ik gebruikte sinaasappel maar een limoen of citroen kan ook prima.
Het eindresultaat was met sinaasappel n ieder geval erg lekker

ingredienten voor de bakvorm van 22 cm
Voor dit recept gebruikte ik deze vorm van Ø 21,5

  • 215 gr bloem
  • 8 gr bakpoeder
  • 4 eieren [op kamertemperatuur]
  • 200 gr fijne kristalsuiker
  • snufje zout
  • 150 ml arachideolie
  • 150 gr Monchou [op kamertemperatuur]
  • van 1 sinaasappel de rasp + 25 ml sap (

voor de citrus-roomkaas laag

  • 100 gr Monchou [op kamertemperatuur]
  • 50 gr lemoncurd
  • 50 gr poedersuiker
  • 100 gr witte chocolade [ik gebruikte een Milka reep]

garnering
een handje ongezouten pistachenoten
of vervang dit voor witte chocoladevlokken

bereiding cakebeslag
Mix de eieren en de suiker in een paar minuten luchtig.
Roer met een garde de roomkaas alvast wat los
Voeg de olie,sinaasappelrasp en sap ,zout en de los geroerde roomkaas toe aan het suiker-ei mengsel
Mix dit kort door tot een je glad beslag hebt.
Stop met mixen en spatel er de gezeefde bloem en bakpoeder door.
Giet het beslag in de vorm en bak de cakebodem in circa 25 minuten gaar.
Laat de cake afkoelen.

Smelt de witte chocolade en laat het afkoelen tot lauw
Doe dan de Monchou en de lemoncurd en de poedersuiker in een kom en mix dit goed door elkaar.
Roer er tot slot de afgekoelde chocolade door
Verdeel het mengsel gelijk of de cakebodem

Rooster de pistachenoten 2 minuten in een hete droge koekenpan en hak of maal ze dan fijn.
Gebruik dit en/of witte chocoladevlokken als garnering.

bron
aangepast recept en geïnspireerd door kookmutsjes.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.