cake met zomerfruit

Dit is een lekker recept van Donna Hay
Een zachte cake met appel en gemengde zomervruchten.of bosbessen En de bereiding is ook nog eens erg makkelijk.

Ingrediënten voor een vorm van 22 cm

  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 165 gram witte basterdsuiker
  • 125 gram zachte boter
  • 1 theelepel vanille extract
  • 2 eieren (m)
  • 125 ml melk
  • 1 appel in dunne schijfjes
  • 150 gram bevroren blauwe bessen (ik gebruikte een doosje zomerfruit van AH)
  • 2 eetlepels riet-of kaneelsuiker

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160˚C.
Vet een bakvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.
Zeef de zelfrijzend bakmeel en doe dit met de basterdsuiker, boter, vanille extract, eieren en melk in een kom.
Mix het beslag tot een glad en samenhangend geheel.
Schenk het beslag in de vorm.

Verdeel de schijfjes appel en het bevroren fruit over het beslag. en bestrooi ze met de rietsuiker
Bak de cake 45-50 minuten.
Controleer de cake of ze gaar is met een satéprikker
Komt deze er schoon uit dan is de cake gaar.
Laat de cake afkoelen op een rooster.

2 thoughts on “cake met zomerfruit

  1. Hallo, ik heb even n vraag hierover. Ik wil deze cake gaan maken , maar de. 160 graden is dat hetelucht of boven-en onderwarmte. Ik hoor t graag. M.vr.gr. Marian

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.