Zin om wat makkelijks te bakken?
probeer dan eens deze cake met advocaat en appel
Een dag na het bakken is de smaak van de advocaat er goed ingetrokken
en nog lekkerder
Ingrediënten voor een bakvorm van 24 cm Ø
- 250 ml neutrale olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie of archideolie)
- 250 gram fijne kristalsuiker
- 5 eieren (250 gram)
- 250 gram bloem
- 1 zakje bakpoeder (16 gram)
- snufje zout
- 1 grote stevige appel (in kleine blokjes gesneden)
- 200 ml advocaat
Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn
Vet de vorm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier
Verwarm de oven voor op 170 graden
Doe de olie suiker en eieren in een kom en mix dit tot een luchtige massa
Giet al mixend de advocaat erbij
Meng in een andere kom de bloem bakpoeder en het zout
Hang een zeef boven het eimengsel
Zeef het bloemmengsel bovenop het eimengsel
Doe dit in gedeeltes en spatel met een houten lepel het bloemmengsel
er voorzichtig door.
Meng tot slot de kleine blokjes appel door het beslag
Giet het beslag in de vorm en bak de cake in 60-70 minuten goudbruin en gaar
Controleer met een satéprikker of de cake gaar is,komt deze er droog uit dan is de cake gaar.
Laat de cake 30 minuten in de vorm afkoelen
Keer de cake om op een rooster en laat het helemaal afkoelen