brownies met pindakaas

Het liefste heb ik brownies zonder poespas maar deze brownies met een swirl van pindakaas is minstens zo lekker.
Omdat de pindakaas alleen op de bovenkant zit overheerst deze niet.
Uit mijn keukenkast kwam nog een potje Calve pindakaas – speculaas.
Deze gebruikte ik voor dit recept maar een andere pindakaas kan natuurlijk ook.

  • Ingredi├źnten voor een bakvorm van 20x20cm
  • 150 gr bloem
  • 75 gr cacao
  • 130 gr bruine basterdsuiker
  • 290 gr fijne kristalsuiker
  • 175 gr boter (gesmolten en afgekoeld)
  • 1 tl vanille extract
  • 3 eieren
  • 125 gr pure chocolade,fijn gehakt
  • 100 gr pindakaas

Vet een vierkante bakvorm van 20 x 20 cm in met boter
en bekleed de vorm met bakpapier.
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Neem een ruime beslagkom en meng hierin de bloem,cacao,basterdsuiker en de kristalsuiker.
Voeg de natte ingredienten,gesmolten boter en de eieren toe en meng het niet te lang maar wel goed door elkaar.
Roer er tot slot de gehakte chocolade door.
Doe het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad.
Verwarm de pindakaas 20 seconde in de magnetron zodat het wat dunner is.
Verdeel de pindakaas dan over de brownies en trek er met een mesje of prikker wat golvende bewegingen door zodat er swirls ontstaan.
Bak de brownies in circa 50 minuten gaar.
Laat de brownie in de vorm afkoelen en
Serveer de brownies in vierkante blokjes.

bron Donna Hay – Basics to Brilliance

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.