Alhoewel mijn kast uitpuilt van de bakvormen kan ik echt nog heel blij worden van een nieuwe aanwinst.
Op het internet kwam ik deze vierkante bakvorm tegen waarmee je 16 individuele gebakjes maakt.
Als eerste bakte ik deze heerlijke brownies met een frisse gelei in mijn nieuwe bakvorm.
Deze vorm is groter dan een standaard brownie bakvorm
de onderstaande hoeveelheid is bedoeld voor een grote vorm van 29×29 cm.
Ingrediënten
- 335 gr boter
- 175 gr pure chocolade
- 3 eieren (M)
- 40 gr eidooier
- 330 gr kristalsuiker
- 165 gr donkerbruine basterdsuiker
- 3/4 tl zout
- 2 tl vanille extract
- 190 gr bloem
- 35 gr cacao
verder nodig
- 250 gr fruitspread (bv cranberry-granaatappel)
- 1 blaadje gelatine
bereiding
Vet de bakvorm zorgvuldig in met boter.
Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht 160 graden)
Smelt de boter samen met chocolade au-bain marie.
Laat dit afkoelen tot kamertemperatuur.
Doe de eieren ,eidooiers de kristalsuiker en de basterdsuiker
het zout en de vanille extract in de kom en mix dit 6 minuten.
Voeg de boter-chocolademengsel toe en mix kort door elkaar.
Zeef de bloem en cacao en meng dit er goed doorheen.
Giet het beslag in de ingevette vorm en bak de brownie circa 35-40 minuten.
Test de brownie met een satéprikker
Het is de bedoeling voor de kleverige brownies dat er nog wat natte kruimels
aan de prikker blijven zitten.
Bak je ze te lang dan worden ze te droog.
Laat de brownie in de vorm helemaal afkoelen.
Week het blaadje gelatine 10 minuten in een schaaltje met koud water
Verwarm in een klein pannetje voor de gelei en los daar het geweekte blaadje gelatine in op.
laat de gelei afkoelen tot kamertemperatuur en vul de 16 holtes met de gelei.
Snijd de vierkante blokjes los wanneer de gelei is opgesteven.