Chocolade met een beetje drank,dat haalt het beste in elkaar naar boven.
De Guinnes bier geeft de brownies een intense smaak met een fris accent van frambozen.
- 180 gram boter
- 200 gram pure chocolade (cacaogehalte 70%) in blokjes
- 200 gram suiker
- 125 gram bloem (gezeefd)
- 40 gram cacao (gezeefd)
- 1 theelepel bakpoeder
- 3 eieren
- 200 ml Guiness bier (of een ander donker bier)
- 200 gram frambozen (vers of diepvries)
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C
Bekleed een bakvorm van 30 x 20 cm met bakpapier
Smelt de boter met de chocoladestukjes Au bain-marie en roer het mengsel glad.
Meng in een andere kom de suiker bloem cacao en bakpoeder.
Roer het chocolademengsel erdoor.
Voeg de eieren toe en klop dit met de mixer tot een glad en romig mengsel.
Schenk de Guinnes erbij en meng de frambozen erdoor.
Meng alles voorzichtig tot een zijdeachtig textuur.
Schenk het beslag in de vorm en bak de brownies 25 minuten
De koek moet bovenop terugveren en middenin smeuïg zijn.
Als je er een prikker insteekt moet die er niet schoon uitkomen.
Laat de brownies afkoelen in de vorm en serveer in vierkante blokjes.
Bron recept – Jamie Magazine november 2013