Brownies of die heerlijke Amerikaanse koekjes met chocoladestukjes of liever allebei ?
Dat kan hoor,want deze brownies hebben een vulling met chocoladestukjes en koekjesdeeg.
Ingrediënten browniebeslag
- 250 gram pure chocolade in stukjes
- 100 gram boter
- 4 eieren
- 300 gram kristalsuiker
- 100 gram bloem,gezeefd
- mespunt bakpoeder
Ingrediënten koekjesdeeg
- 100 gram zachte boter
- 70 gram witte basterdsuiker
- 100 gram pure chocolade in stukjes gehakt
- 1 ei
- 115 gram zelfrijzend bakmeel.
- 1 theelepel bakpoeder
- snufje zout
Bereiding deeg
Roer de boter met de suiker zacht en romig.
Klop het ei los en voeg dit al roerende aan het mengsel toe.
Meng het bakmeel met bakpoeder en zout en meng dit door het botermengsel.
Schep de chocoladestukjes door het deeg.
Neem een vel bakpapier of plasticfolie
Schep het deeg op een vel bakpapier of plastic folie en vorm een worst
Rol het plastic of papier eromheen en
laat het deeg 30 minuten in de koelkast opstijven.
Verwarm de oven voor op 180°C
Vet de holtes in en bekleed ze met bakpapier
Bereiding brownies.
Smelt de chocolade samen met de boter au bain-marie
Klop de eieren met de suiker tot een luchtige lichtgele massa
Meng het chocolademengsel met het eimengsel en spatel er vervolgens de bloem en bakpoeder doorheen.
Schep de holtes 3/4 vol met brownie beslag.
Haal koekjesdeeg uit de koelkast
Verdeel het deeg in 12 plakjes/porties
Leg bovenop het brownie beslag een stukje deeg.
Bak de brownies in 15-20 minuten gaar
Laat de brownies afkoelen en haal ze uit de vormpjes.