Brownie met walnoten en gezoute karamel

Ineens een onweerstaanbare zin hebben in brownie
Ken je dat?
De walnoten kraken,dat was nog het moeilijkste gedeelte van het recept.Omdat ik de walnoten verpulverde tot kruim.
Tja hoe moeilijk kan het zijn om de walnoten als mooie halve stukken eruit te krijgen. Ik zeg Lang Leve Youtube.
Zo simpel kan het zijn dus,net als dit recept.
Je moet alleen even weten hoe.
Ingrediënten bakvorm 23 x 23 cm

  • 150 ml (Zoete Keuken) olie van Reddy
  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 4 eieren
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram walnoten grof gehakt
  • 225 gram pure chocolade

Voor de gezouten karamel

  • 45 gram boter
  • 110 ml slagroom
  • 1/2 theelepel zoutvlokken (Maldon AH)
  • 75 gram fijne kristalsuiker
  • 75 gram lichtbruine basterdsuiker

Bekleed de bakvorm met bakpapier of
vet de bakvorm in met boter en bestuif met bloem
Verwarm de oven voor op 170˚C.

Spreid de walnoten uit over een bakplaat en laat ze ongeveer 8 minuten roosteren.
Let wel goed op dat de walnoten niet verbranden.
Haal de walnoten uit de oven en laat ze afkoelen

Bereiding karamel
Strooi de suiker in een pan met dikke bodem en zet dit op laag vuur.
Roer niet,maar wacht tot de suiker begint te kleuren .
Beweeg de pan heen en weer voor een gelijkmatige warmteverdeling maar ga niet roeren.
Wanneer de karamel in zijn geheel lichtbruin gekleurd is,de pan van het vuur halen en de room er voorzichtig bijschenken en goed doorroeren.
Voeg tot slot de roomboter en het zout erdoor.

Bereiding brownie
Verwarm de oven voor op 170˚C.
Hak de chocolade in grove stukken.
Verwarm de chocolade samen met de olie al roerend in een pan boven kokend water (au bain marie) tot alles gesmolten is.
Laat dit even een beetje afkoelen.
Roer met een garde de eieren samen met de suiker los in een kom.
Schenk de gesmolten chocolademengsel erbij en roer dit door.
Zeef het meel en meng dit er ook door.
Als laatste de walnoten erdoor scheppen
Giet de helft van het beslag in de vorm en strijk glad.
Verdeel met een lepel de helft van de karamel over het beslag.
Schep het tweede deel van de browniebeslag erop.
en strijk glad.De walnoten moeten onder het beslag zitten.
Dan rest van de karamel in lijnen over het beslag verdelen.
Neem een mes en “snijd” het beslag in beide richtingen
Zo krijg je een speels effect van karamellijnen op je brownie.
Bak de brownie 20-25 minuten in het midden van de oven.
Brownie horen in het midden een beetje nat te blijven dus bak ze niet te lang.
Laat de brownie op een rooster afkoelen.
Serveer brownie in vierkante stukjes.

Bron Magazine Boodschappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.