Ik kan zoveel lekkernijen bakken als ik wil,en toch vragen ze hier geregeld om broodpudding.
Lauwwarm vinden ze het nog lekkerder en er is altijd weer een “jippie geluid” te horen als ik deze broodpudding op tafel zet.Soms met alleen wat rozijnen maar ook met
stukjes chocolade,restjes ontbijtkoek,of stukjes speculaas is het smullen geblazen.
Ingrediënten broodpudding (voor 1 cakeblik)
- 50 gram geweekte rozijnen
- 300 gram brood zonder korsten
- 150 gram kristalsuiker
- 50 gram bruine suiker
- 5 eieren
- 20 g custard
- 500 ml melk
Bereiding
Vet een cakeblik in en bekleed met bakpapier.
Verwarm de oven voor op 180 °C
Scheur het brood (welk soort maakt niet uit) zonder of met de korst in stukjes en doe ze in een grote kom.
Vermeng de suikers door het brood
Gebruik je gezoet brood dan kun je wat minder suiker toevoegen.
Klop de eieren los en giet dit over het brood.
Los de custard op in een beetje melk,
Voeg dit bij de rest van de melk en roer dit door het broodmengsel.
Roer alles even door en laat dit 30 minuten weken.
(De broodpudding moet niet té zompig worden,
heb je toch teveel vocht onder in je kom giet dat er dan af.)
Voeg de rozijnen toe of kijk nog even wat je in huis hebt,(appel,banaan,chocoladestukjes)
Bak de broodpudding 50 minuten
Laat de broodpudding afkoelen in de vorm.