Restjes oud brood zul je nooit meer weggooien als je dit recept hebt geprobeerd. Een prima recept waar je naar eigen inzicht extra ingrediënten kunt toevoegen.bv stukjes banaan,noten,gedroogd fruit.
Het recept zoals ik het altijd maak vind je hieronder.
Ingrediënten | voor een 1,5 liter vorm |
1 oud brood
2 plakken ontbijtkoek
2 dikke plakken oud suikerbrood
1 kopje rozijnen
3 appels in blokjes en of 1 banaan
kaneel (naar smaak)
suiker (naar smaak)
3 eieren
750 ml melk
2 eetlepels boter
3 eetlepels custard poeder
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden
Scheur het brood met korstjes en de ontbijtkoek in grove stukken en doe dit in een ruime kom.
Meng in een andere kom de melk met de eieren custard en suiker
en klop dit even los met een garde.
Giet het melkmengsel over het brood roer en laat dit 10 minuten weken
Stamp het broodmengsel kort tot een dikke brij met een stamper
Giet eventueel het teveel aan melk eraf.
Meng de rozijnen suikerbrood en stukjes appel door het broodmengsel
(voeg eventueel nog wat extra dingen toe zoals noten,gedroogd fruit)
Vul de ingevette vorm met het broodmengsel
Verdeel de stukjes boter over de bovenkant
Bak de broodpudding in het midden van de oven in ongeveer 40 minuten goudbruin
Laat het helemaal afkoelen en geniet