bladerdeeg met een romige en frisse vulling van mascarpone bosbessen en bramen
Lekker en snel en makkelijk om te maken
Ingrediënten
- 2 pakken bladerdeeg·
- 300 gram mascarpone
- 325 gram gemengde vruchten (bramen en bosbessen)
- 3 eetlepels poedersuiker·
- 1 zakje vanillesuiker·
- 3 eieren
- 1 los geklopt ei (om te bestrijken)
Bereiding
Ontdooi 1 pakje bladerdeeg.
Bekleed een ingevette taartvorm van 20 cm met 1 pak bladerdeeg.
Verwarm de oven voor op 220 graden
Bak de taartbodem 5 à 8 min. blind
(bekleed met bakpapier en gedroogde bonen om opbellen van deeg te voorkomen).
Meng intussen de mascarpone met poedersuiker en 1 zakje vanillesuiker.
Zorg dat je een glad mengsel zonder klontjes hebt.
Scheid twee eieren. en vermeng de dooiers met het mascarpone mengsel en roer goed door.
Klop de eiwitten stijf, en schep dit voorzichtig door de mascarpone.
Haal de taartbodem uit de oven en verwijder de bonen vulling
Bestrijk de bodem, direct na het blind bakken, met een dun laagje eiwit dit zorgt ervoor dat de bodem niet nat wordt door de vulling
Laat het 10 min. afkoelen en giet dan de opgeklopte mascarpone op de taartbodem. en verdeel de bosbessen en bramen erover
Ontdooi het andere pakje bladerdeeg,snijd reepjes bladerdeeg en bekleed hiermee de taart.
Bestrijk de reepjes bladerdeeg met los geklopt ei.
Bak de taart in 15 à 20 min. af op 200 graden
Als de bovenkant van de taart te bruin wordt, dek je deze af met aluminiumfolie
Bron Tasty Sundays