bladerdeegtaart met mascarpone en fruit

bladerdeeg met een romige en frisse vulling van mascarpone bosbessen en bramen
Lekker en snel en makkelijk om te maken

Ingrediënten

  • 2 pakken bladerdeeg·
  • 300 gram mascarpone
  • 325 gram gemengde vruchten (bramen en bosbessen)
  • 3 eetlepels poedersuiker·
  • 1 zakje vanillesuiker·
  • 3 eieren
  • 1 los geklopt ei (om te bestrijken)

Bereiding

Ontdooi 1 pakje bladerdeeg.

Bekleed een ingevette taartvorm  van 20 cm met 1 pak bladerdeeg.

Verwarm de oven voor op 220 graden

Bak de taartbodem 5 à 8 min. blind

(bekleed met bakpapier en gedroogde bonen om opbellen van deeg te voorkomen).

Meng intussen de mascarpone met poedersuiker en 1 zakje vanillesuiker.

Zorg dat je een glad mengsel zonder klontjes hebt.

Scheid twee eieren. en vermeng de dooiers met het mascarpone mengsel en roer goed door.

Klop de eiwitten stijf, en schep dit voorzichtig door de mascarpone.

Haal de taartbodem uit de oven en verwijder de bonen vulling
Bestrijk de bodem, direct na het blind bakken, met een dun laagje eiwit dit zorgt ervoor dat de bodem niet nat wordt door de vulling

Laat het 10 min. afkoelen en giet dan de opgeklopte mascarpone op de taartbodem. en  verdeel de bosbessen en bramen erover

Ontdooi het andere pakje bladerdeeg,snijd reepjes bladerdeeg en bekleed hiermee de taart.

Bestrijk de reepjes bladerdeeg met los geklopt ei.

Bak de taart in 15 à 20 min. af op 200 graden

Als de bovenkant van de taart te bruin wordt, dek je deze af met aluminiumfolie

Bron Tasty Sundays

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.