boterkoek met appel

Alhoewel ik geen liefhebber ben van boterkoek kon ik deze niet weerstaan. Lekker zacht van binnen,een krokante bodem en frisse stukjes appel met kaneel.

Ingrediënten:
voor een vorm van 24 cm Ø

Voor de boterkoek

  • 300 gram boter
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 100 gram kristalsuiker
  • snufje zout
  • 300 gram bloem
  • 3 stevige appels (bv granny Smith of jonagold )
  • paar eetlepels kaneelsuiker

Voor de gelei

  • 50 gram geleisuiker
  • 100 ml appelsap

Bereiding
Mix de boter met de twee soorten suiker en het zout.
Mix de bloem erbij tot een samenhangend deeg.
Verpak het deeg in huishoudfolie en laat het minimaal 1 uur in de koelkast rusten.
Doe het deeg in de bakvorm en druk het deeg plat met de bolle kant van een lepel
Was de appels en snijd ze in dunne partjes.
Ik heb de appels niet geschild,maar dat is geen must
Meng de appels met de kaneelsuiker
Druk de appelpartjes in het deeg.
Bak de boterkoek in ongeveer 40 minuten gaar.
Verwarm de appelsap met de geleisuiker en kook dit 3 minuten.
bestrijk de appels royaal met de geleisuiker
Laat de boterkoek helemaal afkoelen
Snijd de rand van de koek los voor je de boterkoek uit de vorm haalt.
Serveer de boterkoek in kleine puntjes/blokjes

boterkoek met appels

2 thoughts on “boterkoek met appel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.