Cake je kunt er eindeloos mee variëren.
Zoals deze met Griekse yoghurt en bosbessen.
Smeuïg door de yoghurt en met de frisse smaak van bosbessen.
Ingrediënten
- 350 gram boter
- 350 gram suiker
- 450 gram bloem
- 2 eetlepels bakpoeder
- 6 eieren (m)
- 250 ml Griekse yoghurt
- Rasp van 1 biologische citroen
- 250 gram diepvries bosbessen
- bakvorm 20 cm
Bereiding
Verwarm de oven voor op 170°C
Vet de vorm in en bestuif lichtjes met bloem.
Doe de boter met de suiker in een kom en klop het luchtig.
Voeg één voor één voor één de eieren toe.
Wanneer alle eieren zijn opgenomen,bloem bakpoeder en citroenrasp toevoegen en kort door mixen.
Daarna de yoghurt toevoegen en nogmaals kort door mixen op een lage stand.
Meng de bevroren bosbessen met een eetlepel bloem en roer dit voorzichtig met een houten lepel door het beslag.
Vul de bakvorm met het beslag en bak de cake in 45-50 minuten goudbruin en gaar
Controleer altijd of de cake gaar is met een satéprikker als deze droog uit de cake komt is de cake gaar.
Bron Hummingbird Bakboek
–>