bladerdeeg appelflappen

Wie kent ze niet..
De bladerdeeg appelflappen als driehoek of appelbol
met een vulling van appels rozijnen kaneel en amandelspijs
Ik maakte vandaag een ronde variant maar welke je ook maakt ze zijn altijd makkelijk snel en simpel en vooral erg lekker

Ingrediënten voor 8 stuks (van 10cm Ø )

  • 2 rollen Vers Bladerdeeg (á 40 x 24 cm)
  • 100 gram amandelspjs
  • rasp van 1/2 citroen
  • 1 ei losgeklopt
  • 2 appels
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 2 theelepels kaneel
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • decoratiesuiker (voor het bestrooien)

Bereiding

Appelvulling
Schil de appels en verwijder de klokhuizen
Snijd de appels in kleine blokjes
Besprenkel de appelblokjes met citroensap
Meng de rozijnen,kaneel en suiker door de appelblokjes.

Verwarm de oven voor op 210° C
Snijd de amandelspijs fijn en prak dit met citroenrasp en 1/4 deel van het ei tot een smeerbaar mengsel
Rol het deeg uit op het bakpapier waar het bladerdeeg in vepakt is
Steek uit het deeg 16 cirkels van 10cm Ø
Ik deed dit met een gekartelde bakvormpje 
Smeer op 6 van de bladerdeegcirkels het amandelspijs uit,maar laat de randen vrij
Schep op het spijs wat van de de appelvulling
Bevochtig de randen met wat water en
plaats een tweede plak bladerdeeg op de appelvulling
Druk de randen goed dicht.
Prik met een satestokje 3 gaatjes in het deeg.
Plaats ze op een bakplaat met bakpapier
Bestrijk ze met het overgebleven ei en bestrooi
met decoratiesuiker
Bak ze in circa 15 minuten goudbruin

One thought on “bladerdeeg appelflappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.