Een rijke donkere chocoladetaart waarin karnemelk en koffiepoeder voor een heerlijk eindresultaat zorgen. lekker met een karamelsaus of slagroom
Ingrediënten voor een taartvorm van 22 cm doorsnede
- 4 sticks Nescafe oploskoffie
- 235 ml kokend water
- 8 gram bakpoeder
- 250 gram bloem
- 75 gram cacao
- 100 gram kristalsuiker
- 6 gram zout
- 15 gram zuiveringszout
- 8 gram bakpoeder
- 7 eieren
- 150 gram donkere basterd suiker
- 235 ml karnemelk
- 120 ml maisolie
- 1 zakje vanillesuiker
- kersen vlaaivulling of een paar eetlepels kersenjam
- eventueel botercrème + hagelslag voor de zijkant van de taart
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 °C
Vet bakvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.
Los de zakjes oploskoffie op in 235 ml kokend water en laat het afkoelen.
Zeef de bloem, cacao, witte suiker, zout, baking soda en bakpoeder in een kom
Mix in een andere kom de eieren, basterd suiker, koffie, karnemelk, maisolie en vanillesuiker
Voeg het natte mengsel bij de droge.
Mix dit mengsel nog 2 minuten door
Vul het bakblik voor 2/3 met het beslag
Bak de cake op een rooster in het midden van de oven 50-60 minuten gaar
Contoleer met een satéprikker of de taart gaar is.
Laat de taart 30 minuten afkoelen en snijd de horizontaal taart door.
Bestrijk de taart met jam of gebonden kersen
Besmeer de zijkant van de taart met met botercrème
en druk er rondom de pure chocoladehagelslag op.
Bron recept Hersheys.com