biscookies

Biscotti

Ik had ze wel eens gegeten de Italiaanse Cantuccini (soms ook biscotti genoemd)
uit de supermarkt maar nog nooit had ik ze zelf gebakken.
Ik zag in een magazine van de Libelle Lekker een variant met anijs en pistache.
Mijn man vond ze apart 😉 en ja ze horen juist zo droog en krokant te zijn.
Het recept bestaat uit een deeg die gedeeld wordt in twee
en aan elk deeg wordt een mengsel van smaakmakers toegevoegd.
Variatie mogelijkheden genoeg ook als je geen pistachenoten in huis hebt.

Ingrediënten deeg

  • 325 speltbloem
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 75 gr zachte boter
  • 125 fijne kristalsuiker
  • 3 eieren

choco-koffie variant

  • 1 el cacaopoeder
  • 2 tl espressopoeder Nescafe
  • 50 gr havermout
  • 2 tl citroenrasp
  • 50 gr pecannoten
  • 2 el havermout voor garnering

anijs-pistache variant

  • 50 gr pistachenoten grof gehakt
  • 50 gr gedroogde cranberry’s
  • 1 tl vanille-extract (ik gebruikte Cointreau)
  • 3 tl gemalen anijszaad (ik gebruikte gemalen steranijs)
  • 2 el poedersuiker voor garnering

Bereiding
Verwarm de oven op 160 graden
Meng voor het deeg de bloem bakpoeder door elkaar.
Mix de boter met de suiker en een snuf zout in 5 minuten romig.
Kluts de eieren en voeg na 5 min mixen steeds een beetje van het ei toe.
Zeef en spatel het bloemmengsel in 3 delen toe aan het botermengsel
Verdeel het deeg in twee gelijke porties
Meng door een deel deeg de smaakmakers choco-koffie
en het andere deel deeg de smaakmakers van de anijs-pistache
Kneed elk deel even goed door.
Vorm van elk deel deeg staven van 25 cm lang
2,5 cm hoog en 5 cm breed.

Bestrooi de choco-koffie staaf met 2 el havermout
en druk ze zachtjes aan in het deeg.
Plaats de twee staven op de bakplaat met een vel bakpapier
Bak de staven 30 min voor.
Haal de bakplaat dan uit de oven en laat de stven 6 minuten afkoelen.
Bestrooi de anijs-pistache met wat poedersuiker.
Snijd de staven in plakjes van 2,5 cm en leg ze dan plat op de bakplaat
Bak ze nog 15 minuten .
Haal de bakplaat uit de oven en laat de biscookies helemaal afkoelen.
In een afgesloten trommel kun je ze nog een paar weken bewaren.

Buon Appetito

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.