bananenmuffins met Nutella

Mijn favoriete smaken banaan én chocola samen in een muffin
Ik was van plan om ook nog een dessert te maken van de overgebleven biogarde maar dat werd dus een tweede portie muffins..want ze zijn me toch lekker.

Ingrediënten (12 stuks)

  • 1 ei
  • 80 ml maisolie
  • 250 gram rijpe bananen
  • 250 bloem
  • 125 gram fijne kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1/2 theelepel zuiveringszout
  • 250 gram Biogarde
  • 24 theelepels Nutella

Bereiding
Plaats 12 muffinvormen in de holtes van een muffinblik
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Met een garde in een ruime kom het ei met de olie en Biogarde los roeren
Prak de bananen en meng dit door het oliemengsel.

Zeef (2 maal) in een andere kom
De bloem,suiker,vanillesuiker,bakpoeder en het zuiveringszout

Meng het oliemengsel met een pollepel door het bloemmengsel

Schep de vormpjes voor de helft vol met het beslag.
Dan in ieder vormpje een theelepel Nutella scheppen
(maak de theelepel warm onder heet water zo laat de Nutella makkelijk los van de lepel)
Bedek de Nutella met een de rest van het beslag.

Schep nogmaals een theelepel Nutella op het beslag.
Neem een sateprikker en trek deze door de Nutella zodat je een marmereffect krijgt.
Zet de muffins gelijk in de oven en bak ze in het midden van de oven in 30 minuten gaar.
Laat de muffins op een rooster afkoelen.

bron aangepast recept
Muffins – Klein,maar niet te versmaden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.