bananenbrood met wortel en walnoot

Bananenbrood is een voorbeeld van een simpel en snel te maken lekkernij.
Niet voor niets dat bananenbrood mega populair is want
je kunt er net als een cake je eigen twist aan geven en zo gezond maken als je zelf wilt .
Op het internet staan dan ook heel veel variaties van bananenbrood
Dit is een versie met wortel en amandelmeel. Yummie!

Ingrediënten voor een cakevorm van 28 cm

  • 100 gr boter (op kamertemperatuur)
  • 80 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 2 grote rijpe bananen (geprakt)
  • 160 gr bloem
  • 50 gr amandelmeel
  • 1 zakje gist
  • halve tl kaneel
  • snufje zout
  • 200 wortels (geraspt)
  • 100 gr walnoten plus wat extra voor de garnering

Verwarm de oven voor op 180 graden °C
Meng in een kom de bloem,amandelmeel,gist,kaneel en het zout door elkaar.
Vet de cakevorm in met boter en bekleed de vorm met een stuk overhangend bakpapier.
Mix de boter samen met de suiker.
Doe de eieren erbij en voeg al mixend de geprakte bananen toe.
Roer er de geraspte wortels en walnoten door.
Schep het beslag in de vorm en verdeel de extra walnoten over het beslag.
Bak de bananen-wortelbrood in 55 minuten gaar.
Laat het in de vorm afkoelen tot lauw en haal het dan uit de vorm .
Keer het op een rooster om om het helemaal af te laten koelen.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.